Δελτία τύπου

Ωρα: 10:32 (pm)

Ημερ/νια: 12/11/2019

Ημέρα : Tuesday

Δημοτικά ποδήλατα Πάτρας

Σύστημα Αστικής Κινητικότητας Πάτρας

 

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταί του συενδρίαση, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, απαίτησε να σταματήσει τώρα η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Παρασκευή 13 Γενάρη, συναντήσεις με εργαζόμενους των «προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας» που προσελήφθησαν στο Δήμο με οχτάμηνες συμβάσεις.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από την ΑΔΕΠ ΑΕ, η διοργάνωση του Διακρατικού Θεματικού Εργαστηρίου: «Αξιολόγηση ενταξιακών πολιτικών και πρακτικών στο τοπικό επίπεδο» που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, τη Δευτέρα 30/6/2014 στο συνεδριακό κέντρο της «Αγοράς Αργύρη». Στο Εργαστήριο συμμετείχαν ομιλητές από Ελλάδα, Ιρλανδία, Αυστρία, Ισπανία και Ρουμανία. Αναπτύχθηκαν θέματα που άπτονται της εφαρμογής πολιτικών ένταξης των μεταναστών σε τοπικό επίπεδο, της αξιολόγησης τοπικών σχεδίων δράσης, εντοπισμού και ανάδειξης καλών πρακτικών.

Εκπαιδευτικό υλικό στα σχολεία της περιοχής για την αποδοχή της διαφορετικότητας και την κοινωνική ένταξη των μεταναστών από την ΑΔΕΠ Α.Ε Στα γραφεία της ΑΔΕΠ Α.Ε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου έγινε η παράδοση σε εκπροσώπους της εκπαίδευσης εκπαιδευτικού υλικού (κυρίως βιβλίων) για διανομή στα σχολεία αναφορικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας και την κοινωνική ένταξη των μεταναστών. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΑΔΕΠ Α.Ε Αντώνης Κότσαλης, ο διευθύνων σύμβουλος Νικ. Πανδής και η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΗ.ΚΥ.Ο, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κα Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη συναντήθηκαν με τους Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Γ. Παναγιωτόπουλο, τον Υπεύθυνο Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας

«Η Πάτρα με τα δικά μας μάτια» Έκθεση με φωτογραφίες μεταναστών που ζουν και εργάζονται νόμιμα στην Πάτρα και φωτογραφίζουν καθημερινές όψεις της πόλης, φιλοξενείται από 25 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου σε τρία κεντρικά καφέ της Πάτρας: Tag, Si Doux και Ηχότοπος. Η έκθεση διοργανώνεται από την ΑΔΕΠ Α.Ε. και την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΗ.ΚΥ.Ο, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στο πλαίσιο του προγράμματος SPARDA (Shaping Perceptions and Attitudes to Realise the Diversity Advantage) που υλοποιεί η ΑΔΕΠ Α.Ε. To έργο αυτό, που υλοποιείται ταυτόχρονα σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, έχει ως στόχο να διερευνήσει το πώς η διαπολιτισμική ένταξη των μεταναστών μπορεί να διευκολυνθεί από καμπάνιες επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία συλλόγων μεταναστών από την αλβανική, βουλγαρική, ρουμανική και αφγανική κοινότητα και παρουσιάζει όψεις της πόλης της Πάτρας όπως αυτές καταγράφηκαν από μέλη των συλλόγων των μεταναστών της πόλης (Σύλλογος Αλβανών, Σύλλογος Ρουμάνων, Σύλλογος Αφγανών και Σύλλογος Βουλγάρων). Οι φωτογραφίες της έκθεσης φιλοξενούνται στους χώρους: TAG (Αγ. Ανδρέου και Παντανάσσης), SI DOUX (Πατρέως 13-15) και Ηχότοπος (Αράτου 14Α).

Επισυναπτόμενο αρχείο